Chirurgie dento-alveolară
Distrugem miturile despre extracția dentară: care sunt prețurile și cum decurge perioada postextracțională
Chirurgia dentară este un domeniu care nu mai trebuie să ne sperie în 2023. Ofertele stomatologice sunt prietenoase și aduc în lumină tehnologii moderne, nedureroase și deloc invazive.
Unul dintre cele mai frecvente mituri când vorbim despre acest subiect este că extracția de dinte doare și nu poate fi evitată.
De fapt, la extracție se recurge numai dacă bolile paradontale au distrus prea mult din dinte, astfel încât acesta să nu mai poată fi restaurat, cât despre durere – metodele moderne de anestezie sunt extrem de eficiente! La clinica stomatologică DentArbre Dental Clinic executăm atât extracții obișnuite, cât și extracții “chirurgicale” (cazul molarilor de minte incluși). La extracție dentară se referă: extracții cu alveolotomie și alveoloplastie, extracția chirurgicală a dinților permanenți, extracții molari de minte incluși și semiincluși (extracție măsea de minte).
Majoritatea clinicilor stomatologice oferă o gamă largă de servicii de profilaxie dentară și tratament, care ar preveni o extracție de măsea prin chirurgie. Astăzi, chirurgia dentară acordă o atenție deosebită metodelor de conservare și restaurare a dinților, care includ îndepărtarea tuturor tipurilor de infecții și tratamentul eficient al acestora. Totuși, cea mai frecventă intervenție chirurgicală este extracția dentară, în special, a dinților afectați de boala parodontală și extracția dintelui cu infecție. Pacienții afirmă că una dintre cele mai neplăcute proceduri este extracția chirurgicală pentru măseaua de minte. Totuși, într-o clinică stomatologică respectabilă, extragerea dinților se efectuează în condiții extrem de confortabile, prin utilizarea analgezicelor de înaltă calitate și această procedură devine complet nedureroasă.
Mai mult
14.03.2023
Ce este chirurgia dento-alveolară și care sunt cele mai populare intervenții din acest domeniu
Chirurgia orală (de asemenea numită și chirurgia dento-alveolară) este o ramură extrem de importantă în stomatologie și include o serie de intervenții necesare pentru tratamentul eficient al unor afecțiuni orale grave. De obicei, acestea nu pot fi rezolvate prin metode minim invazive. Printre lucrările cele mai des întâlnite în acest domeniu se numără: extracția molarilor de minte, caninilor sau molarilor incluși, tratamentul abceselor, chisturilor, procedura de sinus lifting.
Despre ce presupune fiecare dintre proceduri și care sunt cazurile în care este necesară chirurgia dento-alveolară, afli în rândurile ce urmează.
Mai mult
14.03.2023
Profilaxie Dentară
Cum ai grijă de dantură după detartraj?
Procedura de detartraj este esențială pentru păstrarea unei danturi sănătoase. Cu toate acestea, după efectuarea procedurii, efectul obținut poate fi menținut doar printr-o igienă orală meticuloasă. Trebuie să periezi zilnic dinții și să folosești apa de gură, deoarece astfel vei curăța resturile din zonele mai puțin accesibile și vei restabili pH-ul normal în cavitatea bucală. În caz contrar, problema va reapărea rapid și se va agrava, ducând, cel mai probabil, la apariția cariilor dentare. Așadar, am pregătit o serie de sfaturi pentru îngrijirea dinților după detartraj, atât pe termen scurt, cât și reguli pentru perioade de timp îndelungate.
Mai mult
14.03.2023
Cât costă un detartraj? Importanță, preț, avantaje
Înainte de a afla ce presupune detartrajul sau cât costă un detartraj dentar, vă invităm să aflați de ce este atât de important pentru sănătatea dvs. orală:
Detartrajul nu este doar o curățare profesională a dinților, ci este foarte important în prevenirea afecțiunilor parodontale (termen popular – “parodontoză” ), retracției gingivale și resorbției osoase.
Nu în zadar, se recomandă de către medicii stomatologi efectuarea acestuia de 2 ori pe an.
Mai mult
15.03.2023
Ce trebuie să cunoască stomatologul despre tine înainte de o procedură dentară?
În general, oamenilor nu le surâde prea tare ideea de a merge la dentist, mai ales dacă se confruntă cu anumite probleme dentare. Totuși, sănătatea dentară este absolut vitală pentru menținerea sănătății întregului organism, de aceea este important să efectuezi controlul de rutină la dentist de cel puțin 2 ori pe an. Astfel, vei preveni afecțiunile dentare, te vei obișnui cu ambianța din cabinetul dentar și vei putea chiar să stabilești o relație de încredere și prietenie cu medicul tău. O astfel de relație facilitează efectuarea tratamentului pentru dentist, dar și pentru pacient.
Mai mult
15.03.2023
Lupta cu bacteriile – cea mai bună metodă de prevenire a bolilor dentare
Igiena dentară corespunzătoare are două roluri de bază: te ajută să ai un zâmbet frumos și te protejează de multe boli. Există studii în care s-a demonstrat legătura dintre: diabet, anumite boli ale oaselor și chiar boli ale sistemului circulator cu igiena bucală precară. Totodată, medicii avertizează că femeile care au carii dentare sau infecții dentare vor întâmpina dificultăți în perioada sarcinii. Deci, ce măsuri de profilaxie dentară te-ar putea proteja?
Mai mult
15.03.2023
Cele mai bune practici pentru o igienă orală sănătoasă și cum să le implementezi în rutina ta zilnică
Un zâmbet strălucitor și sănătos este un indicator direct al faptului că există o igienă orală corectă. Astfel, pentru a avea o dantură sănătoasă, trebuie să avem grijă mereu de sănătatea dinților și a gingiilor, în caz contrar, în cavitatea bucală se pot dezvolta sute de bacterii și milioane de microbi, care ulterior pot provoca sensibilitate dentară și chiar carii dentare. Pentru a preveni cele mai frecvente probleme legate de dinți și a avea o dantură sănătoasă, e recomandat să urmăm câteva sfaturi extrem de importante.
Mai mult
05.05.2023
Cauzele și tratamentul cariilor dentare
Istoria tratamentului cariilor dentare datează de mii de ani. În antichitate, oamenii foloseau o varietate de metode, inclusiv mestecarea ierburilor precum menta și smirna și utilizarea mierii și a uleiului pentru a calma durerile de dinți.
Mai mult
02.06.2023
Implanturi dentare
Implanturile dentare sunt soluția medicală pentru pacienții care și-au pierdut dinții din varii motive.
Implanturile dentare sunt soluția medicală pentru pacienții care și-au pierdut dinții din varii motive. Implanturile dentare pot reda complet funcțiile dinților naturali, iar mulți pacienți nu remarcă nicio diferență față de dinții naturali, în ceea ce privește calitatea masticației, aspectul estetic și vorbirea.
Mai mult
28.10.2022
Sistemul all-on-four și all-on-six cu încărcare imediată: Ce trebuie să știți despre aceste tehnologii inovatoare pentru implanturi dentare
Progresul stomatologic ne-a adus tot mai aproape de era soluțiilor rapide în domeniul dentar. Gata cu așteptarea interminabilă și cu durerea uneori greu de suportat. În acest material, vă invităm să descoperiți două sisteme inovative în domeniul implantologiei.
Mai mult
02.06.2023
Ortodonție - Aparate dentare
Beneficiile tratamentului ortodontic și purtării unui aparat dentar la orice vârstă
Beneficiile tratamentului ortodontic și purtării unui aparat dentar la orice vârstă
Mai mult
28.10.2022
Aparatul dentar de safir – caracteristici și avantaje
Aparatul dentar de safir este cel mai fizionomic aparat ortodontic, aplicându-se pe exteriorul dinților. Sunt transparente și seamănă cu niște bijuterii. Este o soluție de tratament ortodontic cu adevărat estetică, comparativ cu alte tipuri de aparate dentare fixe. Pacienții care doresc dinți perfect aliniați îl aleg în special pentru beneficiile estetice. O înțelegere bună a trăsăturilor ce caracterizează aparatul dentar din safir ajută la alegerea metodei optime de tratament. Un medic ortodont bun mereu explică avantajele (și dezavantajele) fiecărui tip, astfel încât pacienții să poată alege în deplină cunoștință de cauză.
Mai mult
15.03.2023
Ce tip de aparate ortodontice mobilizabile ți se potrivește și cum să ai grijă de ele
O dantură frumoasă reprezintă, astăzi, un factor extrem de important pentru fiecare dintre noi. Puţini însă au norocul de a fi posesorii unei danturi sănătoase, cu dinții perfect poziționați. Acest fapt este influențat de mai mulți factori, însă cu ajutorul ortodonţiei fiecare poate avea un zâmbet frumos şi sănătos. Odată luată decizia de a începe tratamentul ortodontic, poate fi destul de grea încercarea de a alege un tip de aparat dentar dintr-o paletă numeroasă de aparate ortodontice precum cele mobile, mobilizabile și fixe. De aceea am hotărât să-ți prezentăm cele mai practice și accesibile ca preț aparate dentare, și anume: aparate ortodontice mobilizabile.
Mai mult
15.03.2023
Cât costă un aparat dentar în 2024?
Despre aparatele dentare
În urmă cu ceva timp, aparatele dentare erau considerate un lux, iar întrebarea „cât costă un aparat dentar” îi punea pe gânduri pe unii pacienți. Astăzi însa tot mai multe persoane apelează la ele, iar faptul că este aproape un trend, îi încurajează și pe cei mai nehotărâți. În plus, grație tehnologiei poți opta pentru purtarea unuia și la vârste mai înaintate, nu numai în perioada copilăriei.
Mai mult
15.03.2023
Aparatul dentar – calea spre un zâmbet strălucitor
Aparatele dentare nu sunt o soluţie de tratament recentă, încercări de a corecta poziţiile vicioase ale dinţilor au existat încă din antichitate. În secolul 18 francezii Pierre Fauchard şi Louis Bourdet au pus bazele ortodonţiei moderne. Tratamentul cu diverse aparate ortodontice fixe este unul popular şi tot mai bine acceptat de către oameni. Vom încerca să trecem în revistă lucrurile esenţiale pe care trebuie să le cunoști despre aceste dispozitive, pentru a înţelege etapele procesului de îndreptare a dinţilor și pentru a putea lua decizii bune referitoare la tratamentul pe care îl vei urma.
Mai mult
15.03.2023
Ghid complet despre aparatele dentare: tipuri, costuri, beneficii
Îngrijirea sănătății dentare reprezintă un aspect crucial al sănătății generale și al stimei de sine. În București, piața serviciilor stomatologice a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, iar aparatul dentar a devenit o soluție populară pentru îmbunătățirea alinierii dinților și a esteticii zâmbetului. În acest articol, vom analiza evoluția și importanța aparatelor dentare în piața stomatologică din România.
Mai mult
06.08.2023
Estetică dentară
Fațetele dentare – un moft sau o necesitate
Ce sunt fațetele dentare?
Fațetele dentare sunt niște plăci subțiri din ceramică care sunt lipite pe suprafața dinților pentru a le oferi forma și culoarea dorită. Sănătatea dinților, practic, a căpătat un nou sens odată cu apariția fațetelor dentare. Estetica dentară în București se referă la o serie de tratamente dentare, pornind de la fațetele dentare, până la implanturi, coroane etc. Specialiștii spun că fațetele sunt soluția aproape miraculoasă pentru schimbarea aspectului danturii. Atunci când se realizează o fațetă dentară, se analizează trăsăturile feței, dimensiunea și poziția dinților.
Mai mult
15.03.2023
Mituri și adevăruri despre albirea dinților: ce trebuie să știi înainte să începi un tratament de albire
Fiecare dintre ar dori să se bucure mereu de dinți albi și un zâmbet sănătos, dar adevărul e că odată cu trecerea anilor și consumul anumitor alimente, aceștia se pot îngălbeni. Tocmai de aceea, o bună parte din oameni apelează la albirea dinților. Însă, ca și în cazul oricărei proceduri dentare, pe parcursul timpului au apărut multe mituri despre efectele negative ale albirii dentare. În acest articol, vei descoperi adevărul din spatele celor mai faimoase și răspândite mituri.
Mai mult
05.05.2023
Protetică dentară
Dinți lezați sau traumați? Tratamentul stomatologic cu ajutorul pivotului dentar îți va salva dantura
Ai tot amânat vizita la stomatolog și te-ai trezit, în câteva luni, cu dureri puternice, iar din dintele infectat pare că nu mai ai ce salva? Ai căzut într-un accident, soldat cu dinți lezați? Pentru astfel de cazuri, stomatologii propun soluționarea problemei cu ajutorul unui pivot dentar, util atunci când dinții au suferit traume majore, fracturi sau sunt într-o etapă prea avansată a cariei. La fel, acesta se recomandă pentru dinții cu o coroană dentară care nu e complet distrusă, dar a cărei pereți sunt prea subțiri și fragili.
Mai mult
15.03.2023
Diferența dintre coroana dentară utilizată pentru restaurarea dintelui și coroana pe implant
Coroanele dentare sunt o parte importantă a stomatologiei estetice și sunt extrem de populare în ultimele decenii. Pe lângă funcția estetică (o coroană dentară calitativă mimează perfect un dinte sănătos), coroanele dentare mai au și alte funcții importante – masticatorie și fonetică. Ultimele materiale utilizate în stomatologie (ceramica, zirconiul) au revoluționat acest tratament.
Mai mult
15.03.2023
Beneficiile scanării intra-orale cu Aoral Scan 3 de la 3D Shining
Scanerele intraorale devin din ce în ce mai populare în stomatologie datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă față de metodele tradiționale de amprentare. Iată câteva motive pentru care acestea au devenit de-a dreptul indispensabile în stomatologie.
Mai mult
02.06.2023
Când și de ce aveți nevoie de o coroană dentară?
Coroanele dentare reprezintă soluții eficiente și durabile în stomatologie pentru restaurarea dinților afectați sau pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Există coroane dentare simple, sau coroanele utilizate pentru dinții care au rădăcină naturală sănătoasă - ele au rolul de a acoperi și proteja un dinte deteriorat sau fragil, oferindu-i stabilitate și funcționalitate. Medicul stomatolog poate să trateze rădăcina naturală a unui dinte cu o afecțiune și să aplice apoi o coroană dentară. Există și coroane dentare pe implant, acestea nu au la bază rădăcinile naturale, ci un șurub din metal biocompatibil inserat în os, de care se unesc coroanele dentare. O asemenea lucrare înlocuiește partea vizibilă a dintelui reproducându-l estetic și funcțional. Nu știi unde poți beneficia de coroane dentare calitative? La DentArbre, o clinică stomatologică respectabilă din București, pacienții au opțiunea de a alege dintr-o varietate de tipuri de coroane dentare, inclusiv cele din metal, zirconiu sau porțelan, pentru a se potrivi nevoilor lor individuale.
Mai mult
20.09.2023
Odontoterapie
Odontologia – ce servicii include cea mai populară ramură a stomatologiei în România
Dacă vorbim de afecțiunile dentare frecvente în România, primele probleme la care se gândește oricine, sunt durerile de dinți cauzate de caria dentară. Anume cariile reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme ale sistemului dento-maxilar, afectând circa 80-98% din populația României, iar odontologia este ramura stomatologiei care le rezolvă.
Mai mult
15.03.2023
Cele mai frecvente probleme dentare și cum să le tratezi
Problemele dentare nu sunt niciodată distractive, mai ales că pot apărea la orice vârstă. Fie că este vorba de o simplă sensibilitate dentară sau chiar o carie în stadii incipiente, acestea trebuie sesizate și tratate precoce, altfel pot duce la consecințe mult mai grave. În acest articol vei găsi cele mai frecvente probleme dentare, dar și modul de prevenire sau tratare a acestora.
Mai mult
05.05.2023
Plomba dentară: Când este necesară?
O plombă dentară, cunoscută și sub denumirea de obturație dentară, este nimic altceva decât o restaurare dentară utilizată pentru a înlocui țesutul deteriorat. Această procedură implică îndepărtarea zonei afectate, curățarea spațiului rezultat și umplerea acestuia cu un material special, pentru a restabili forma, funcționalitatea și estetica dintelui. Plombele pot fi superficiale sau profunde, în dependență de caz, provizorii sau permanente.
Mai mult
20.09.2023
Tot ce trebuie să știi despre caria dentară și plombele dentare estetice: prevenție, tratament și îngrijire
Caria dentară este una dintre cele mai comune afecțiuni orale, afectând oameni de toate vârstele. Plombele dentare sunt soluția principală pentru tratarea cariilor. În acest articol, vom explora ce sunt cariile și plombele (cum se spune în popor), cum să le prevenim și să le tratăm, și cum să ne îngrijim dinții pentru a menține un zâmbet sănătos și strălucitor.
Mai mult
24.09.2023
Endodonție
Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de canal: GHID GRATUIT endodonție
Tratament de canal este denumirea populară, dar, în termeni medicali, se numește endodonție. Clinica stomatologică DentArbre îți pune acum la dispoziție un ghid gratuit cu informații utile despre tratamentul de canal sau tot ce trebuie să știi atunci când urmezi un tratament stomatologic pentru afecțiunile din interiorul dintelui.
Citește ghidul nostru și află informațiile importante și utile despre scoaterea nervului și tratamentul tău de canal.
Mai mult
27.10.2022
Pedodonție (stomatologie copii)
Stomatologie copii: GHID GRATUIT pentru dantura sănătoasă a copilului tău pe termen lung
Primii pași sunt foarte importanți în orice. Descoperă mai jos câteva principii cu ajutorul cărora îți ajuți copilul să învețe cum să aibă grijă în mod corect de dantura sa. Cel mai bun tratament este prevenția, iar cu ajutorul ghidului DentArbre te asiguri că cel mic are informațiile necesare astfel încât vizitele la dentist să fie doar controale de rutină.
Mai mult
27.10.2022
Prima vizită la dentist: Cum să vă pregătiți și să garantați experiența plăcută pentru copil
O vizită la dentist poate reprezenta o sursă de anxietate pentru copii. Cu toate acestea, cu pregătirea și abordarea corectă, puteți face experiența plăcută pentru copilul dumneavoastră. În această postare pe blog, vă vom oferi sfaturi și recomandări despre cum să vă pregătiți copilul pentru o vizită la dentist, asigurându-i confortul și o experiență stomatologică pozitivă.
Mai mult
21.07.2023